post

Bitcoin har varit en dramatisk upplevelse för alla som gett sig in i kryptovalutans värld. För vissa har det varit en framgångsrik investering medan andra förlorat stora pengar på det. För många har Bitcoin haft en stor praktisk betydelse, inte minst för alla de som vill spela live casino och kunna sätta in och ta ut pengar snabbt. Men med en värdevariation som varit som en berg och dal bana genom åren är det många som är skeptiska. Men hur ser framtiden för Bitcoin ut? Kommer valutan att stabilisera sig så att fler vågar gå över helt i den virtuella världen?

Katastrofåret 2018

Bitcoin har under flera år varit investeringsvärldens golden child. Många har satsat, men många har också varit skeptiska. Aldrig för har ett investeringsobjekt löpt större risk att råka ut för en bubbla som spräcks än en helt virtuell valuta. Men med tanke på just det faktumet har Bitcoin klarat sig ganska bra. Trots att 1 BTC under 2018 gick från $ 14 000 till $ 4 000 – och därmed gjorde ett ras och förlorade över 70 % av sitt värde – så har större bubblor spruckit mer. IT bubblan 2000 och fastighetsbubblan i USA 2009 var båda mer förödande än denna nedgång. Så det är definitivt inte dags att räkna ut Bitcoin än. Men det är dags att ta sig en närmre, sansad titt på denna legendariska kryptovaluta.

En framtid av guld och gröna skogar

2018 kom lite som en kalldusch för många som glorifierat Bitcoin. Mike Novogratz på Galaxy Digital förutsåg att BTC skulle nå $ 20 000 vid slutet av 2018. Tom Lee och Sam Doctor på brittiska tidningen Express var ännu mer optimistiska med sina $ 36 000. Men dessa experter hade gruvligt fel, vilket bara bekräftar hur oförutsägbar denna valuta är. Det blev inte denna framtid av guld och gröna skogar som de trott. Åtminstone inte 2018.

Däremot anser David Thomas på GlobalBlock att under 2019 kommer BTC att klättra tillbaka upp till mellan $ 8 000 och $ 10 000. Dock kanske man kan utgå från att den ökende entreprenören John McAffes förutsägelse att BTC till år 2020 ska nå upp till $ 1 000 000. Han hade ju fullständigt fel när han trodde att 2018 skulle innebära en uppgång till $ 500 000. Så i stället för att erkänna sitt fel dubblar han sin förutsägelse. Något man kanske ska ta med en nypa salt.

Så vad är den mest realistiska förutsägelsen?

De flesta experter är överens om att BTC kommer att återhämta sig under 2019. Det finns flera saker som tyder på detta. Bland annat ett par olika policyändringar som kommer att göras av Intercontinental Exchange. Ändringarna anses vara bra för stabiliteten hos BTC. Hur bra, är dock frågan. De försiktiga säger en värdeökning på $ 5 000 – $ 8 000 medan andra vill gå så högt som $ 15 000.

Sammanfattningen av BTC för 2019 är dock ett försiktigt: Ja, det kommer att stiga. Så köper du BTC idag för $ 4 000, så är det en bra investering.